Inloggen

preview
Kronkels | augustus 2019

Nieuwsbrief

Kronkels | augustus 2019

Welkom in het nieuwe schooljaar

Zon? Zee? Strand? Bergen? Tuin? Balkon?

 

Waar u ook was tijdens de vakantie, we hopen dat u ervan heeft genoten. De school is inmiddels weer helemaal ingericht en het team is klaar voor de start van het nieuwe schooljaar. Wij hopen natuurlijk dat de kinderen dat ook zijn. In deze Kronkels leest u algemene informatie die voor alle groepen bij de start van belang is.

 

Tot aanstaande maandag!

 

Team Simon Carmiggeltschool

 

Welkom in het nieuwe schooljaar

Jaarkalender

JaarkalenderDe kalender van Schoudercom is gevuld met alle activiteiten van dit schooljaar. Bekijkt u hem op uw gemak en noteer alvast alle bijzondere activiteiten en vakanties / vrije dagen in uw eigen agenda.

 

Kijk goed welke kalender u heeft geselecteerd bovenaan uw scherm: Mijn agenda toont u alle algemene items + de specifieke items van de groep van uw kind(eren). U kunt door een andere keuze te maken ook de specifieke items van andere groepen inzien.

 

Wist u dat u de Schoudercom kalender ook automatisch kunt laten inlezen in uw eigen digitale agenda? Uitleg hierover vindt u op de kalenderpagina van de webversie van Schoudercom.

Schoolspullen

SchoolspullenVoor de kinderen van groep 3 t/m 8 is het altijd fijn om iets van zichzelf op school in hun kastje te hebben. Denk daarbij aan gekleurde pennen, stiften, potloden, een lijmstift, een schaar, etc. Graag zien wij deze spullen in een etui, zodat het voor de kinderen overzichtelijk blijft. Wil uw kind daar gebruik van maken, geef de etui dan maandag mee naar school. De kinderen uit groep 3 t/m 8 krijgen van school een Stabilo pen, een grijs potlood, een gum en een liniaal. Deze spullen zijn vanuit een eerdere groep mee verhuisd naar het nieuwe lokaal.

 

In de groepen 6 t/m 8 is een agenda voor de kinderen verplicht, omdat we de kinderen langzaam willen laten wennen aan het gebruik van een agenda. Dit is een goede voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Het handigst is een schoolagenda waarbij er per dag verschillende lijntjes zijn om dingen in te vullen.

 

Vergeet u niet om de luizenzak mee te geven op de eerste dag? We houden ook dit schooljaar deze kriebelbeestjes het liefst zoveel mogelijk buiten de deur. Daarom zal er in iedere groep in de eerste week na elke vakantie ook weer een luizencontrole plaatsvinden.

Eten & drinken

Eten & drinkenAlle kinderen mogen iets te eten en drinken meenemen voor de kleine en de grote pauze.

 

Kleine pauze:

het liefst een gezond tussendoortje (fruit) en wat te drinken

 

Grote pauze:

het liefst een gezonde lunch en wat te drinken.

 

Wilt u op het eten en drinken van uw kind de naam zetten? Die boterhamzakjes en bakjes lijken zoveel op elkaar...

 

Alle kinderen die vorig schooljaar bij ons op school zaten hebben (toen of eerder) een bidon gekregen. Deze mag weer mee naar school om ook tussendoor water te kunnen drinken. Kinderen uit groep 3 krijgen allemaal begin dit schooljaar een nieuwe bidon. Voor kinderen uit groep 1 en 2 is een bidon helaas nog te onhandig in gebruik.

 

De schoolmelk is de eerste twee dagen na een vakantie nooit beschikbaar. Als uw kind schoolmelk drinkt, geeft u dan de eerste twee dagen zelf iets te drinken mee? Als u wilt inschrijven voor schoolmelk kan dit op www.iedereenfitopschool.nl

Gymkleding en gymtijden

Gymkleding en schoenenLet u bij het meegeven van gymkleding op het volgende:

 

Kleuters graag gemakkelijke kleding die zij thuis al aantrekken en de rest van de dag aan houden.

 

Voor groep 3 t/m 8 verwachten we sportieve kleding (shirt, broekje of gympakje). Vanaf groep 6 zijn gymschoenen verplicht in verband met de veiligheid en gebruik van hardere materialen.

 

Zie ook de checklist in de afbeelding.

 

In de bijlage van dit artikel vindt u het rooster voor de gymlessen dit schooljaar. Let u op de blokuren van groep 7 en 8. Zij hebben dus niet op drie, maar op twee dagen gym. De eerste maandag beginnen alle kleutergroepen gewoon in hun eigen lokaal, de gymlessen voor de kleuters starten pas in de tweede schoolweek.

 

Gegevens op Schoudercom

Gegevens op SchoudercomWilt u uw gegevens op Schoudercom even controleren en zo nodig aanvullen / wijzigen?

 

U kunt dit doen via de knop Mijn gegevens. Rechtsboven op de webversie en in het menu rechtsonderin via de knop Meer in de Schoudercom app (zie afbeelding).

 

Denkt u ook aan een recente pasfoto van u zelf bij uw account en een recente pasfoto van uw kind?

 

Binnenkort ontvangt u ook uitleg over de toestemmingsformulieren voor gebruik van foto- en videomateriaal en medisch handelen. Onder het kopje 'Mijn gegevens' kunt u daar nu al uw keuzes in doorgeven.

Veel plezier in 2019-2020!

Het team van de Simon Carmiggeltschool wenst alle kinderen een heel leerzaam en succesvol schooljaar toe!

Veel plezier in 2019-2020

Simon Carmiggeltschool | Fuutlaan 13 | 2623 MX Delft

tel.nr. 015-2610409 | info@simoncarmiggeltschool.nl