Inloggen

preview
Jeffrey Toet Jeffrey Toet
Gepubliceerd in 'Kronkels'

KerstNa drie weken van Sinterklaasdrukte, was daar ineens weer de kerstboom op 6 december. Tijdens de kerstactiviteiten hebben we vooral ook stilgestaan bij de mensen om ons heen. Zo is er een groepsdoorbrekende activiteit geweest waar kinderen kerstkaarten voor eenzame ouderen hebben gemaakt. Verder hebben de kinderen weer mooie knutsels gemaakt en een boompje versierd. Het jaarlijkse kerstdiner was ook weer een succes, ook al kon de sing-a-long op het plein door het weer niet doorgaan. Overal waren de heerlijkste hapjes en de mooiste optredens. Met deze afsluiter kijken we weer terug op een heel mooi en bijzonder jaar.

preview
Jeffrey Toet Jeffrey Toet
Gepubliceerd in 'Kronkels'

schoolschaatsenIeder jaar weer een traditie: het schaatsen met groep 3 t/m 8. Voor de tweede keer dit jaar op locatie X van de TU Delft en opnieuw een groot succes. Voor de allerkleinsten was er de mogelijkheid om onder begeleiding van de schaatsvereniging enkele oefeningen te doen op het ijs. De oudere kinderen met meer schaatservaring reden hun rondjes op de grote baan. Natuurlijk was er voor ieder kind en voor de begeleiders iets lekkers te drinken. We hebben ook rondom de kerstboom met iedere groep een foto gemaakt. Nog een rondje schaatsen? De schaatsbaan is nog de hele kerstvakantie geopend.

preview
Jeffrey Toet Jeffrey Toet
Gepubliceerd in 'Kronkels'

First Lego LeagueDit jaar hebben wij als school voor het eerst meegedaan aan de First Lego League. Deze wereldwijde wedstrijd promoot programmeren, samenwerken, presenteren en maatschappelijk betrokken zijn. Dit doen ze door verschillende wedstrijdelementen zoals; een innovatieopdracht (dit jaar was het thema City Shaper), challenges die worden uitgevoerd door een zelfgemaakte robot van lego en verschillende presentaties. 

 

Het team wat heeft meegedaan bestond uit Elin (8), Sven (8), Lindsey (8), Thijmen (8), Ybe (8), Tippi (6), Manos (8), Boaz (8), Robin (8) en Diona (6). Zij hebben na een wekenlange voorbereiding een topprestatie neergezet. Bij het challenge onderdeel zijn ze vierde geworden en tijdens de presentatie van de innovatieopdracht zijn ze eerste geworden. Ze hadden voor de innovatieopdracht de verduurzaming van het schoolgebouw als onderwerp genomen. We zijn heel trots op ze, dat ze deze prestatie hebben neergezet.

preview
Jeffrey Toet Jeffrey Toet
Gepubliceerd in 'Kronkels'

SinterklaasfeestHet was weer een spektakel dit jaar. Naast de aangepaste activiteiten in de klas, zoals; rekenen met kruidnoten, Sinterklaas teksten schrijven, roetveegpieten baan tijdens de gym, etc. zijn de kinderen ook verwend met leuke cadeaus. Maar het hoogtepunt was toch wederom het bezoek van Sinterklaas en de Pieten op 5 december. Het was weer erg leuk om al die blije en uitgelaten gezichten te zien tijdens de aankomst. Een dag die kinderen niet snel zullen vergeten. We willen dan ook iedereen die deze dag tot een succes heeft gemaakt heel erg bedanken.

preview
Jeffrey Toet Jeffrey Toet
Gepubliceerd in 'Kronkels'

open dag 13 novemberOp woensdag 13 november hebben we weer de eerste open dag van het schooljaar gehad. De kinderen van groep 8 hebben weer op een goede manier onze school getoond aan de geïnteresseerde ouders. Het was heel leuk om te zien dat de kinderen een goed beeld van de gehele school hebben. Ook de geïnteresseerde ouders gaven dit terug tijdens de nagesprekken. Mede hierdoor hebben we weer toekomstige leerlingen kunnen inschrijven.